Winkelwagentje 0 x

Evenaars & uithouders

Evenaars & uithouders

Van der Blij is al 50 jaar dé specialist in evenaars en uithouders, dus er zit er vast eentje tussen die jij nodig hebt! Het assortiment is vrij divers, waarbij wij het je zo gemakkelijk mogelijk willen maken. Nog niet zeker welke bij jou past? Lees dan vooral verder, maar je kan ook altijd contact met ons opnemen voor het beste advies van onze experts of voor een maatwerk oplossing.

Uitschuifbare Evenaars
2006/42/EG

Volgens Machinerichtlijn

Conform NEN-EN 13155
Maatwerk mogelijk
Materiaal: S355
Aluminium Spreaders
2006/42/EG

Volgens Machinerichtlijn

Conform NEN-EN 13155
Maatwerk mogelijk
Materiaal: Aluminium
Aluminium Straight
Beam Spreaders
2006/42/EG

Volgens Machinerichtlijn

Conform NEN-EN 13155
Maatwerk mogelijk
Materiaal: Aluminium
Modulaire Spreaders
2006/42/EG

Volgens Machinerichtlijn

Conform NEN-EN 13155
Type Approval DNV-GL

Standaard 0378 & 0377

WLL 2 T/M 1.350 Ton
Vaste Evenaar
2006/42/EG

Volgens Machinerichtlijn

Conform NEN-EN 13155
Maatwerk mogelijk
Materiaal: S355
Wat is het verschil tussen een evenaar en uithouder?

Een evenaar, ook wel een hijsbalk genoemd, is te herkennen aan haar centrale hijsoog, terwijl een uithouder, ook wel een spreader genoemd, altijd met een tweesprong werkt. Hierbij heeft de evenaar het voordeel dat je de kraan aan het centrale hijsoog kan vastzetten, daarom is deze ideaal te gebruiken in minder hoge ruimtes maar hierbij moet je wel rekening houden dat deze goed beladen is om te voorkomen dat hij uit balans valt. 

Mocht je wat meer ruimte hebben, dan kan je er ook voor kiezen om met de uithouder te werken. Doordat een uithouder een tweesprong nodig heeft verlies je wat hoogte, maar kan je wel weer stabieler hijsen. Om een keuze te maken tussen een evenaar en uithouder is het eerst belangrijk om te weten wat het formaat is van de hijslast. Onze evenaars en uithouders kunnen namelijk verschillende lengtes en draaglasten hijsen. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten of het element op één punt gehesen kan worden of dat het beter is om de last te spreiden. 

Welke evenaar/hijsbalk moet ik gebruiken?

Afhankelijk van de lengte en tonnage van de last, hebben wij een geschikte evenaar voor jou! Onze VDB – uitschuifbare evenaars kunnen namelijk per type verschillende lengtes en tonnages hijsen. Heb je een element die op meerdere punten gehesen moet worden? Dan is het raadzaam om de vaste evenaar met strip te gebruiken die een vaste lengte van 2.120 mm heeft. Het voordeel van een evenaar is dat je de kraan aan het centrale hijsoog kan vastzetten. 

Welke uithouder/spreader moet ik gebruiken?

De VDB – uitschuifbare evenaar kan ook gebruikt worden als uithouder en is dus multi inzetbaar. Wanneer je deze als uithouder gebruikt mag je (wanneer deze maximaal is uitgeschoven) tot 8 ton hijsen! Maar heb je een grotere en zwaardere last? Dan is een populaire uithouder de OX Modulaire spreader, deze is namelijk uit te bouwen van 1 tot 36 meter en leverbaar in tonnages tussen de 9 en 1.350 ton. Tenslotte hebben wij ook de Aluex aluminium kruisspreader in het assortiment die het element op vier verschillende punten kan hijsen én uitschuifbaar is. 

Gratis Technisch advies 🙂
Onze ingenieurs staan voor u klaar
CATALOGUS VERTICAAL & HORIZONTAAL TRANSPORT​