Winkelwagentje 0 x

Hijskeurmeesters

HM_logo
bus

EKH keuringen
bij jou op locatie

Bij Van der Blij werken ervaren en enthousiaste keurmeesters, die altijd voor u klaar staan. Van der Blij beschikt over een ervaren team met veel kennis van hijs- en hefmiddelen.

Waarom testen & keuren?

Om veilig te kunnen werken met hijs- en hefmiddelen moeten deze periodiek aan keuringen en beproevingen worden onderworpen. Hieronder leggen we uit wat controle, inspectie en keuren inhoudt. We kennen de volgende definities:

Controle
Controle is “de beoordeling of het in te zetten middel geschikt is om veilig te gebruiken” en wordt normaliter gedaan door de persoon die met het hijs- of hefmiddel aan het werk gaat.
Inspectie
Inspectie is “het onderzoeken van hijs- of hefmiddelen of transporthouders” en moet worden uitgevoerd door een deskundige. De bevindingen van de inspectie moeten worden vastgelegd.
Keuring
Keuring is “het onderzoeken en eventueel (her)beproeven van hijs- of hefmiddelen of transporthouders”. Het verschil met inspectie is dat er een waardeoordeel plaatsvindt over de bruikbaarheid van het middel. Daarnaast is er een verschil in niveau van deskundigheid. Bij het keuren moet de keurder onafhankelijk zijn van de eigenaar en aantoonbare deskundigheid hebben als keurmeester (bijvoorbeeld EKH of TCVT gecertificeerd zijn).

Wat zijn TCVT en EKH

TCVT icon

Een aantal jaar geleden heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) de stichting Toezicht Certificatie Verticaal Transport (TCVT) aangewezen als de beheersstichting voor certificatieregels op het gebied van verticaal transport. Tegenwoordig opereert het TCVT zonder convenant. TCVT stelt certificatieschema’s op in zogenoemde werkkamers (commissies) met ieder een eigen specialisme. Het resultaat van de werkkamers wordt inhoudelijk getoetst door het CCvD-TCVT (centraal college van deskundigen). Hiermee geeft het TCVT invulling aan de Nederlandse Arbeidsomstandighedenwet. De TCVT beheert alle verstrekte persoons-certificaten in een persoonsregister.

ekh icon

De Vereniging Erkende Keurbedrijven Hijs- en Hefmiddelen (EKH) is in 1993 opgericht met als doel het veiligheidsniveau op het gebied van hijs- en hefmiddelen naar een zo hoog mogelijk niveau te brengen. EKH neemt deel in een aantal werkkamers bij het TCVT en leidt haar eigen keurmeesters op die aan extra eisen moeten voldoen ten opzichte van de TCVT opleiding. EKH keurmeesters krijgen daarom niet alleen een EKH certificaat van bekwaamheid maar tevens een aantekening dat ze TCVT gecertificeerd zijn. Wanneer een keuring aan de EKH normen voldoet dan voldoet zij automatisch (voorschriften? zie EKH: voor zowel het construeren en gebruik als onderhoud en inspectie van hef- en hijs gereedschappen zijn voorschriften opgesteld. EKH brengt deze graag onder uw aandacht.)

Onze testbanken

7,5 Ton

De testbank van 7,5 ton staat in onze werkplaats. Deze wordt voornamelijk gebruikt voor het keuren van pallethaken en mechanische klemmen.

60T Testbank
60 Ton

De testbank van 60 ton is een mobiele testbank. Met deze testbank kunnen wij op locatie kettingwerk, takels en nog veel meer keuren.

75T Testbank

Onze keurmeesters

Davey
Davey van Gils
Sander
Sander van der Blij
ohran test
Orhan Inan
gijs
Gijs van Boekel

Plan een afspraak... of bel ons gewoon.

    Telefoon

    Tussen 07:30 en 17:00

    claire cp

    Claire Curran