Winkelwagentje 0 x

Vijzels

Vijzels

Een vijzel is een hefwerktuig waarmee je voorwerpen of constructies langzaam verticaal omhoog brengt of horizontaal voortduwt. Van der Blij heeft twee soorten vijzels in het assortiment, namelijk de DELTA dommekracht en de HTS ECO-Jack® Nog niet zeker welke bij jou past? Lees dan vooral verder, maar je kan ook altijd contact met ons opnemen voor het beste advies van onze experts.

EJ S
HTS ECO-JACK®
1
2006/42/EG

Volgens machinerichtlijn

1 1
Gepatenteerd teenvijzelsysteem
Frame 1
Gerharde delen bestand tegen extreme impact en breuk
Vector
Teenvijzelsysteem zes graden kantelbaar
2 1
WLL 5.000 t/m 50.000 kG
dommekracht
Dommekrachten
1
2006/42/EG

Volgens machinerichtlijn

Group 140
Horizontaal en verticaal gebruik mogelijk
Frame 1
Extra geharde dragende delen
Vector
Zowel op de teen als de kop te belasten
2 1
WLL 1.500 t/m 10.000 kG

Wat is een dommekracht?

Een dommekracht, van het merk DELTA, wordt gebruikt om zware objecten makkelijk verticaal en horizontaal te heffen. De dommekracht is verkrijgbaar in verschillende types die een last variërend van 1.500 tot 10.000 kg kunnen heffen. De dommekracht heeft door zijn extra geharde dragende delen een langere levensduur én is daarnaast zowel op de teen als op de kop te belasten, waardoor de reikwijdte aanzienlijk groter is. Indien alleen de voet van de dommekracht wordt gebruikt is de capaciteit 70% van de totale capaciteit. De veiligheidshendel van de dommekracht is voorzien van dubbele pallen. Verder is de dommekracht eenvoudig te transporteren door de handgrepen en inklapbare hendel.

Wat is een machineheffer?

Een machineheffer, van het merk JUNG, wordt gebruikt zware objecten makkelijk verticaal te heffen. De machineheffer is verkrijgbaar in verschillende types die een last variërend van 6.000 tot 20.000 kg kunnen heffen. Door het gepattendeerde teenvijzelsysteem is het een uiterst veilig om de machineheffer te gebruiken. Daarnaast past de teenvijzel zich optimaal aan de last aan door het draaibare systeem, die tot ± 6° draaibaar is. De teenvijzel is extreem robuust ontworpen om te beschermen tegen een breuk, zelfs bij hoge impact, voor optimale veiligheid. Ook de steunpoot is draaibaar en kan zelfs 180° draaien om de machineheffer gemakkelijk en veilig te positioneren. Ten slotte is de machineheffer makkelijk in onderhoud door de demontabele pompunit. 

Hoe vaak moet ik een vijzel laten keuren?

Afhankelijk van jouw type vijzel moet er periodiek een keuring plaatsvinden. Hydraulische vijzels van de categorie lagedruk (<150 bar), middeldruk (150-300 bar) en middel-hogedruk (300-500 bar) moeten ieder jaar visueel geïnspecteerd worden en iedere vier jaar gekeurd en beproefd worden. Vijzels van de hogedruk categorie (>500 bar) moeten één keer per jaar gekeurd en beproefd worden door een gecertificeerd keurmeester. Van der Blij heeft meerdere keurmeesters rondlopen die met plezier aan de slag gaan met jouw vijzel. Dit kunnen wij doen in ons magazijn of bij jou in de werkplaats. Het enige wat jij hoeft te doen is een afspraak inplannen, regelen wij de rest!

Gratis Technisch advies 🙂
Onze ingenieurs staan voor u klaar
cs banner
CATALOGUS VERTICAAL &
HORIZONTAAL TRANSPORT​MATERIEEL
H banner 2