Winkelwagentje 0 x

Spanbanden

Spanbanden

Een van de meest gebruikte zekerheidssystemen is het zekeren met een spanband. De spanbanden, ook wel sjorbanden genoemd, van Van der Blij staan garant voor uitstekende kwaliteit. Daarnaast worden deze spanbanden vervaardigd van 100% polyester en met aandacht voor veiligheid geproduceerd volgens de EN 12195-2 norm. Nog niet zeker welke bij jou past? Lees dan vooral verder, maar je kan ook altijd contact met ons opnemen voor het beste advies van onze experts of voor een maatwerk oplossing.

Complete spanbanden
Conform NEN-EN 12195-2
TÜV-GS keur
In diverse lengtes leverbaar
In diverse tonnages leverbaar
Met bandopdruk leverbaar
Systeemoverzicht

EG-verklaring

Eindloze spanbanden
Conform NEN-EN 12195-2
TÜV-GS keur
In diverse lengtes leverbaar
In diverse tonnages leverbaar
Met bandopdruk leverbaar
Systeemoverzicht

EG-verklaring

Wat is het verschil tussen een complete spanband en een eindloze spanband?

Een complete spanband wordt ook wel een tweedelige spanband genoemd en bestaat uit twee segmenten. Het ene deel bestaat uit een kort stuk band met aan het ene uiteinde een ratel (rateldeel) en aan de andere zijde een spitshaak. Het andere gedeelte is een langer stuk spanband met aan één zijde de spitshaken en aan de andere een afgestikte band (spandeel). Terwijl de eindloze spanband ook wel een eendelige spanband genoemd wordt en bestaat uit één geheel: de spanband met daaraan de ratel- of het klemsegment.

Een complete spanband is ideaal voor het vastzetten van ladingen, terwijl een eindloze spanband gebruikt wordt voor het diagonaal sjorren, omsnoeren of neerbinden van lichte goederen op laadvloeren, aanhangers of in bedrijfswagens. Daarnaast zijn ze allebei gemaakt van hoogwaardig 100% polyester. Een voordeel van een polyester spanband, ten opzichte van een sjorketting, is dat een polyester spanband minder snel beschadigingen zal toebrengen aan goederen en materialen.

Hoe vaak moet ik een spanband laten keuren?

Een spanband moet ieder jaar gekeurd worden door een gecertificeerd keurmeester. Van der Blij heeft meerdere keurmeesters rondlopen die met plezier aan de slag gaan met jouw spanband. Dit kunnen wij doen in ons magazijn of bij jou op de werkplaats. Het enige wat jij hoeft te doen is een afspraak inplannen, regelen wij de rest!

Gratis Technisch advies 🙂
Onze ingenieurs staan voor u klaar
CATALOGUS VERTICAAL & HORIZONTAAL TRANSPORT