Winkelwagentje 0 x

Spankettingen en ladingbinders

Spankettingen en ladingbinders

Een goed gezekerde lading is van groot belang. De spankettingen en ladingbinders van het merk Delta zorgen ervoor dat je lasten stevig vast staan om kantelen en schuiven te voorkomen. De spankettingen en ladingbinders voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen, zodat deze spanmiddelen presteren onder de meest veeleisende omstandigheden. Nog niet zeker welke bij jou past? Lees dan vooral verder, maar je kan ook altijd contact met ons opnemen voor het beste advies van onze experts of voor een maatwerk oplossing.

sjorketting 1 1
Spankettingen
2
NEN-EN 12195-3
Group
Verschillende lengtes leverbaar
Group 140
Verschillende tonnages leverbaar
Group 150
Zelf samen te stellen
ladingbinder grade 80 1 1 1
Ladingbinders
2
NEN-EN 12195-3
Group
Verschillende tonnages leverbaar
Group 140
Leverbaar met verschillende componenten
Frame 1
Voorzien van uitdraaibeveiliging

Wat is een spanketting?

Een spanketting, of wel sjorketting genoemd, zorgt ervoor dat de zware ladingen gezekerd zijn op vrachtwagens of diepladers. De spanketting wordt gemaakt van gegalvaniseerd Grade 80 staal en heeft aan beide uiteinden Grade 80 klephaken. Deze klephaken zorgen ervoor dat de spanketting makkelijk kan worden ingehaakt. In combinatie met de Grade 80 ladingbinder kan de maximale sjorkracht worden behaald en kan de vracht goed en vast worden vastgesjord. De spanketting is conform de EN 12195 serie, maar spankettingen vallen niet onder de machinerichtlijn (2006/42/EG).

Wat is een ladingbinder?

Een ladingbinder, of wel vrachtspanner, ratelspanner of loadbinder genoemd, zorgt ervoor dat de voorspankracht gecontroleerd doorgegeven wordt aan de spanketting. De ladingbinder is een Grade 80 uitvoering en is voorzien van een uitdraaibeveiliging met (inkort)haken en een veiligheidspin. Ten slotte is de ladingbinder ook conform de EN 12195 serie, maar ook hierbij geldt dat ladingbinders niet onder de machinerichtlijn (2006/42/EG) vallen.

Hoe vaak moet ik een spanketting of ladingbinder laten keuren?

Een spanketting of ladingbinder moet ieder jaar gekeurd worden door een gecertificeerd keurmeester. Van der Blij heeft meerdere keurmeesters rondlopen die met plezier aan de slag gaan met jouw spankettingen en ladingbinders. Dit kunnen wij doen in ons magazijn of bij jou op de werkplaats. Het enige wat jij hoeft te doen is een afspraak inplannen, regelen wij de rest!

Gratis Technisch advies 🙂
Onze ingenieurs staan voor u klaar
cs banner
CATALOGUS VERTICAAL &
HORIZONTAAL TRANSPORT​MATERIEEL
H banner 2