Winkelwagentje 0 x

Kettingwerk en hijsbanden

Kettingwerk en hijsbanden

Van der Blij heeft een heel divers assortiment kettingwerken en hijsbanden, dus er zit er vast een tussen die jij nodig hebt! De hijskettingen van Van der Blij zijn exclusief van het merk Yoke en is compleet samen te stellen naar jouw hijsklus.

image 1 1
Ketting Samenstellingen
2
Conform NEN-EN 818 1 T/M 7
3 1
Grade 100
Group
Naar Wens Samen Te Stellen
2 1
Uit voorraad leverbaar
Hijsbanden en Rondstroppen
2
Conform NEN-EN 1492-1+2
Group 150
Maatwerk Mogelijk
Group
Naar Wens Samen Te Stellen
2 1
Uit voorraad leverbaar
image 3
Hijsogen
2
Conform NEN-EN 818-2
Vector
M8 T/M M100 Leverbaar
3 1
Gehard en Gelegeerd Staal
2 1
Uit voorraad leverbaar
image 4
Harpsluitingen
2
Conform NEN-EN 13889
Group 150
Diverse uitvoeringen leverbaar
Frame 1
Veiligheidsfactor 1:5
2 1
Uit voorraad leverbaar

Waaruit bestaat een hijsketting?

Hijskettingen worden gemaakt van verschillende onderdelen, namelijk de kettingschalmen zelf, een topschalm, een verbindingsschalm en een veiligheids-, klep-, inkort-, gieterij-, of hijsbandhaak. Daarnaast verkoopt Van der Blij alleen Grade 100 kettingen. Deze kettingen kunnen vergeleken met de Grade 80, en dezelfde samenstelling en lengte, 25% meer werklast aan. Dit betekent dat met Grade 100 kettingen je een zwaardere hijslast kunt hijsen.

Welke ketting samenstelling heb ik nodig?

Dit hangt volledig af van jouw hijsklus! Er zijn namelijk eindeloos veel mogelijkheden. Van de kettingcomponenten kun je een kettingvoorloper, een kettingtweesprong en een kettingviersprong creëren. Maar je kan ook een ketting combineren met een van onze hijsbanden! Kom je er even niet uit? Dan kijken wij graag met jou mee naar wat mogelijk is en kunnen we eventueel iets op maat verzinnen.

Wat is het verschil tussen een hijsband en een rondstrop?

Het verschil tussen een hijsband en een rondstrop is dat een rondstrop een onafgebroken hijsband is. Een hijsband en een rondstrop kunnen diverse lasten hijsen en komen in verschillende vormen, maten en materialen voor. De hijsbanden en rondstroppen van Van der Blij zijn gemaakt van polyester vezels of draden.

Hoe vaak moet ik een hijsketting of hijsband laten keuren?

Een hijsketting of hijsband moet ieder jaar gekeurd worden door een gecertificeerd keurmeester. Van der Blij heeft meerdere EKH keurmeesters rondlopen die met plezier aan de slag gaan met jouw hijskettingen en/of hijsbanden. Dit kunnen wij doen in ons magazijn of bij jou op de werkplaats. Het enige wat jij hoeft te doen is een afspraak inplannen, dan regelen wij de rest!

Gratis Technisch advies 🙂
Onze ingenieurs staan voor u klaar
cs banner
CATALOGUS VERTICAAL & HORIZONTAAL TRANSPORT​
H banner 1