Winkelwagentje 0 x

Kubels

Kubels

Van der Blij heeft een heel divers assortiment betonstortkubels: liggend onderlosser, liggend zijlosser, staand onderlosser en staand zijlosser. Al deze standaard uitvoeringen zijn ook op aanvraag aanpasbaar, bijvoorbeeld met een aangepaste instort hoogte of met een multi- uitstort ten behoeve van het storten van zelfverdichtend beton. Nog niet zeker welke bij jou past? Lees dan vooral verder, maar je kan ook altijd contact met ons opnemen voor het beste advies van onze experts of voor een maatwerk oplossing.

image 1 6
Liggend Onderlosser
2
Volgens Bijlage II

2006/42/EG

Asset 15 1 1
Inhoud 175 T/M 3.000 Liter
Group 150
Maatwerk Mogelijk
Group 147
Nederlandse Productie
image 2 6
Staand Onderlosser
2
Volgens Bijlage II

2006/42/EG

Asset 15 1 1
Inhoud 250 T/M 3000 Liter
Group 150
Maatwerk Mogelijk
Group 147
Nederlandse Productie
image 3 6
Liggend Zijlosser
2
Volgens Bijlage II

2006/42/EG

Asset 15 1 1
Inhoud 300 T/M 3.000 Liter
Group 150
Maatwerk Mogelijk
Group 147
Nederlandse Productie
image 4 5
Staand Zijlosser
2
Volgens Bijlage II

2006/42/EG

Asset 15 1 1
Inhoud 250 T/M 3000 Liter
Group 150
Maatwerk Mogelijk
Group 147
Nederlandse Productie
image 5 2
Zelfverdichtend Beton
2
Volgens Bijlage II

2006/42/EG

Asset 15 1 1
Inhoud 300 T/M 3000 Kilo
Group 150
In Alle Uitvoeringen Leverbaar
3
Perfecte Doering en Afdichting
Wat is een betonkubel?

Met een betonkubel kan beton op geleidelijke manier gestort worden. Ze zijn beschikbaar in verschillende soorten en maten, variërend van 175 tot 3000 liter en zijn zowel met onderlosser als zijlosser verkrijgbaar. Van der Blij heeft twee liggende betonkubels in het assortiment: de liggende onderlosser en de liggende zijlosser. Van der Blij heeft ook twee staande betonkubels in het assortiment: de onderlosser staand en de zijlosser staand. Al deze uitvoeringen zijn ook beschikbaar voor zelfverdichtend beton. Betonkubels vallen niet onder de Machinerichtlijn, maar voldoen wel aan de essentiële veiligheids- en gezondheidseisen die in de Machinerichtlijn 2006/42/EG zijn voorgeschreven.

Wat voor soorten betonkubels zijn er?

Zoals net al kort benoemd is kan een betonkubel in de vorm van een onderlosser zijn, maar ook in de vorm van een zijlosser. Het verschil tussen een zijlosser en een onderlosser is dat bij een zijlosser het beton via de zijkant van de kubel wordt gelost en bij een onderlosser aan de onderkant. Met een zijlosser is het makkelijker om betonmortel te doseren ten opzichte van een onderlosser.

Daarnaast heb je ook twee soorten uitvoeringen van een betonkubel: liggend en staand. Een liggende betonkubel ligt als het ware op de grond en neemt horizontaal meer ruimte in, dit heeft als voordeel dat een liggende betonkubel op een lage hoogte gevuld kan worden. De positie van de liggende kubel verandert echter als deze wordt opgehesen, zodat het beton
uitgestort wordt aan de onder- of zijkant, afhankelijk of het een onderlosser of zijlosser is.

Een liggende betonkubel wordt gebruikt bij het storten aan een torenkraan of verreiker. Een staande betonkubel wordt voornamelijk gebruikt in betonfabrieken en zijn door hun hijsoog zeer geschikt voor het gebruik aan een bovenloopkraan of aan een heftruck. Voor gebruik aan een heftruck moet de kubel worden voorzien van heftruck-profielen die aan de onderzijde van de kubel worden gelast.

Mocht jouw klus niet aansluiten op ons assortiment? Geen probleem! Neem contact met ons
op en dan kijken wij naar een maatwerk oplossing.

Hoe vaak moet ik een betonkubel laten keuren?

Een betonkubel moet ieder jaar gekeurd worden door een gecertificeerd keurmeester. Van der Blij heeft meerdere keurmeesters rondlopen die met plezier aan de slag gaan met jouw betonkubel(s). Dit kunnen wij doen in ons magazijn of bij jou op de werkplaats. Het enige wat jij hoeft te doen is een afspraak inplannen, regelen wij de rest!

Gratis Technisch advies 🙂
Onze ingenieurs staan voor u klaar
cs banner
CATALOGUS VERTICAAL &
HORIZONTAAL TRANSPORT​MATERIEEL
H banner 2