Winkelwagentje 0 x

Takels en toebehoren

Takels en toebehoren

Van der Blij levert een breed assortiment takels, lieren en toebehoren. De merken waarvoor je bij ons terecht komt Nitchi, Pro-lift en Delta. Onze ratel- en handketting takels zijn afkomstig van Nitchi en Pro-lift. De elektrische takellieren zijn afkomstig van Delta.

image 1 2
Rateltakels
1
2006/42/EG

Volgens Machinerichtlijn

2
Conform NEN-EN 12100-1/2
2
WLL 250 tot 6.300 KG
2 1
Nitchi en Pro-lift Takels Uit Voorraad Leverbaar
image 2 2
Handkettingtakels
1
2006/42/EG

Volgens Machinerichtlijn

2
Conform NEN-EN 12100-1/2
2
WLL 500 tot 32.000 KG
2 1
Nitchi en Pro-lift Takels Uit Voorraad Leverbaar
image 3 1
Elektrische Takels
1
2006/42/EG

Volgens Machinerichtlijn

2
Conform NEN-EN 12100-1/2
2
WLL 250 T/M 10.000 KG
2 1
Geleverd Met Siemens Besturingssysteem
image 4 1
Lieren
1
2006/42/EG

Volgens Machinerichtlijn

2
Conform NEN-EN 13155
2
WLL 250 T/M 1.200 KG
5 1 1
Voor Hijs-en Trekwerkzaamheden
image 5
Loopkatten
1
2006/42/EG

Volgens Machinerichtlijn

2
Conform 12100-1/2
2
WLL 500 T/M 5.000 KG
Schermafbeelding 2022 02 01 om 19.45 1
Geschikt Voor I en H Balken
Wat is een takel?

Een takel is een hijsmiddel dat wordt samengesteld door kabels en katrollen of door kettingen en kettingwielen. De aandrijving kan bijvoorbeeld gaan via een handketting of hefboom, door middel van een mechanische overbrenging zijn zulke bewegings aandrijvingen gekoppeld aan het vaste onderdeel zoals een kabel of katrol. Wij hebben verschillende soorten takels in het assortiment: de rateltakel, handkettingtakels en elektrische takels.

Welke takel heb ik nodig?

Om deze vraag te beantwoorden moeten wij eerst weten waarvoor je de takel nodig hebt. Wil je de hijshoogte nauwkeurig bepalen? Dan is onze rateltakel perfect! Deze takel werkt middels een handgreep en is zeer geschikt voor sjorwerkzaamheden. Daarnaast hebben wij ook een handkettingtakel in het assortiment, die is voorzien van een bedieningsketting en is standaard uitgevoerd met een wartelende onder- en bovenhaak. Deze is leverbaar met en zonder overlastbeveiliging. Ten slotte hebben wij ook een elektrische kettingtakel die zeer geschikt is voor een breed scala aan industriële toepassingen en wordt voornamelijk in combinatie met een loopkat gebruikt.

Welke lieren of toebehoren van een takel heb ik nodig?

Wanneer je de juiste takel hebt dan wil je natuurlijk ook graag weten welke lier of toebehoren het beste past bij jouw hijsklus. We hebben twee loopkatten in het assortiment die in combinatie met zowel de handketting-, ratelketting- en elektrischetakel gebruikt kunnen worden. Ze kunnen zowel versteld worden met vulringen of je kunt gaan voor een versie met spindel. Beide toebehoren zijn van het merk Delta. 

Daarnaast hebben wij twee soorten lieren in het assortiment, waaronder de DKL elektrische karweilier die meestal wordt gebruikt voor hijswerkzaamheden op steigers en in combinatie met een klapblok/katrol. Deze lier is alleen geschikt voor hijswerkzaamheden. Ook hebben wij de handlier BHW in ons assortiment die verkrijgbaar is in roestvrij staal of in een gegalvaniseerde uitvoering. De lieren zijn compact en de bediening gaat met weinig fysieke inspanning en is zowel horizontaal als verticaal te monteren door de vlakke montageplaat. Beide lieren zijn van het merk Delta.

Hoe vaak moet ik een takel laten keuren?

Een takel moet ieder jaar gekeurd worden door een gecertificeerd keurmeester. Van der Blij heeft meerdere EKH keurmeesters rondlopen die met plezier aan de slag gaan met jouw takels, lieren en toebehoren. Dit kunnen wij doen in ons magazijn of bij jou op de werkplaats. Het enige wat jij hoeft te doen is een afspraak inplannen, dan regelen wij de rest!

Gratis Technisch advies 🙂
Onze ingenieurs staan voor u klaar
cs banner
CATALOGUS VERTICAAL &
HORIZONTAAL TRANSPORT​MATERIEEL
H banner 2