Winkelwagentje 0 x

Verstelbare Klemmen

Verstelbare Klemmen

Soms heb je behoefte aan een klem die meerdere afmetingen, elementen of producten kan hijsen. Voor de grootste flexibiliteit kun je kiezen voor een verstelbare klem. Van der Blij heeft twee soorten verstelbare elementen klemmen in het assortiment. Namelijk de betonelementenklem en de tegel- en bandenklem. Nog niet zeker welke bij jou past? Lees dan vooral verder, maar je kan ook altijd contact met ons opnemen voor het beste advies van onze experts of voor een maatwerk oplossing.

MG 2109
1
2006/42/EG

Volgens Machinerichtlijn

2
Conform NEN-EN 13155
Vector
Automatisch schakelend
2
WLL 500KG
Tegels en bandenklem 1
1
2006/42/EG

Volgens Machinerichtlijn

2
In Breedte en Hoogte Verstelbaar
Vector
Automatisch schakelend
2
WLL 1.500KG
Wat is een betonelementenklem?

Een betonelementenklem is een verstelbare klem die zeer geschikt is voor het plaatsen van diverse betonelementen zoals banden en blokken. Zo kun je met de ET-30-100-500 het klembereik instellen tussen 300 en 1000 mm. Wil je over de 1,8 meter boven het maaiveld hijsen? Dan kan de klem kan worden geleverd met een kettingbeveiliging. Daarnaast wordt de klem geleverd met een EKH certificaat hijsmiddelen, een EG-verklaring van overeenstemming en gebruiksinstructies. Alle verstelbare betonelementklemmen voldoen aan de machinerichtlijn 2006/42/EG en de EN-13155.

Wat is een banden- en tegelklem?

Een banden- en tegelklem is een verstelbare klem die geschikt is voor het hijsen van één of twee pakketten tegels of het hijsen van één of twee lagen trottoirbanden. Wil je meer weten over de exacte afmetingen die de banden- en tegelklem kan hijsen? Dan kun je terecht op de productpagina. 

De klem is geschikt voor het plaatsen of opperen van banden of tegels op infrawerken of het gereed zetten van bestellingen op een tasveld. En de klem kan met behulp van een heftruckjuk eenvoudig gebruikt worden om te hijsen middels een heftruck. Daarnaast zijn deze ideaal voor het gebruik aan onder andere een minigraver, laadschop, graafmachine of autolaadkraan. De banden- en tegelklem is zowel in hoogte als breedte verstelbaar en daardoor multifunctioneel. Voor de 760-MULTI-50-Z zijn zes verschillende maten klembalken te leveren van 1000 tot 2000 mm. 

Ook deze klem wordt geleverd met een EKH certificaat hijsmiddelen, een EG-verklaring van overeenstemming en gebruiksinstructies. Alle verstelbare banden- en tegelklemmen voldoen aan de machinerichtlijn 2006/42/EG en de EN-13155.

Hoe vaak moet ik een verstelbare klem laten keuren?

Een verstelbare klem moet ieder jaar gekeurd worden door een gecertificeerd keurmeester. Van der Blij heeft meerdere EKH keurmeesters rondlopen die met plezier aan de slag gaan met jouw betonelementen-, banden- en/of tegelklem. Dit kunnen wij doen in ons magazijn of bij jou op de werkplaats. Het enige wat jij hoeft te doen is een afspraak inplannen, dan regelen wij de rest!

Gratis Technisch advies 🙂
Onze ingenieurs staan voor u klaar
cs banner
CATALOGUS VERTICAAL & HORIZONTAAL TRANSPORT​
H banner 1