Winkelwagentje 0 x

Wapeningssystemen

Wapeningssystemen

Voor de wapeningssystemen, ook wel verbindingssystemen of verbindingstechniek genoemd, levert Van der Blij verschillende oplossingen. Van KOMO gecertificeerde doorkoppelankers tot de kleinste toebehoren voor uw sparingsbuizen. Daarnaast hebben wij een breed assortiment aan KOMO gecertificeerde stekkenbakken. Alle producten zijn ook op maat leverbaar, denk aan gebogen stekanker, speciale uitvoeringen stekkenbakken en sparingsbuizen op maat van diameter van 32 mm t/m 125 mm.

Doorkoppelankers

Logo KOMO XL RGB 300x300 1

Komo gecertificeerd volgens BRL 0504

Group 145

M16 t/m M48

Group 140

Gebogen ankers mogelijk

Group

Maatwerk lengte optioneel

Sparingsbuizen

2

Maatvoeringen conform NEN-EN 523 & NEN 524

Group 149

Diameter 32 t/m 125 mm

7.

Maatwerk mogelijk

Group 140

Flexibel genoeg om te buigen

Stekkenbakken

Logo KOMO XL RGB 300x300 1

KOMO gecertificeerd
volgens BRL 0506

Group 149

Diameter 8 t/m 12 mm

7.

Maatwerk mogelijk

Group 377

Gevormde bodemplaat voor perfecte aansluiting

Welke wapeningssystemen zijn er?

Prefab betonelementen vereisen een breed scala aan oplossingen voor verbindingen. Zo is er het KOMO gecertificeerde doorkoppelsysteem waarbij de overdracht van krachten tussen betonelementen wordt gerealiseerd door een parallel metrische mechanische verbinding. Dit systeem bestaat uit het zogenoemde mannetje (stekeind) en een vrouwtje (stekanker). Deze zijn te leveren in diameter 12 mm tot en met diameter 40 mm. De betonstaalkwaliteit is B500B en de gepeste koppelingen zijn aan strenge KOMO sliptesten periodiek onderhevig. De doorkoppelankers van Van der Blij zijn volgens het BRL0504 beproefd. 

Om een uitsparing te creëren voor het stekeind of eventuele andere noodzakelijke uitsparingen kan je een sparingsbuis, ook wel gain genoemd, in het beton instorten. Sparingsbuizen zijn geprofileerde kokers gemaakt van bandstaal. Van der Blij heeft sparingsbuizen van een binnendiameter 32 mm tot en met een binnendiameter 125 mm. De sparingsbuizen zijn van hoge kwaliteit en zijn zelfs flexibel genoeg om te buigen naar de gewenste vorm zonder dat er lekkages ontstaan.

Tot slot hebben we ook KOMO gecertificeerde stekkenbakken in het assortiment die volgens het BRL0506 beproefd zijn. De stekkenbakken die Van der Blij levert kenmerken zich door hun hoge kwaliteit. Zo is er bij iedere diameter betonstaal een nauwe afdichting om het lekken van beton in de stekkenbakken te voorkomen. Door de gevormde bodemplaat is er een perfecte aansluiting op de bekisting mogelijk. De geperforeerde gaten zorgen voor voldoende luchtdoorlating, zodat er geen luchtbellen in het betonelement ontstaan.

Kan ik (gratis) advies krijgen?

Jazeker! Als je meer wilt weten over wapeningssystemen geven wij graag advies. Onze ingenieurs staan voor je klaar én het is nog gratis ook! Je kunt ons bereiken via 0412-646168 of mailen naar onze ingenieurs via [email protected].

Gratis Technisch advies 🙂
Onze ingenieurs staan voor u klaar
cs banner

Jazeker! Wij geven graag advies en onze ingenieurs staan voor je klaar én het is nog gratis ook! Je kunt ons bereiken via 0412-646168 of mailen naar onze ingenieurs via [email protected], je kunt ook zelf vast een blik nemen in onze inbouwhandleiding voor transportankersystemen.

Instortvoorzieningen Catalogus
IV banner 1 1